Er is een kleine ramp gebeurd . Ik bezit  twee bakjes . Dit weekend gebruikte ik er eentje voor de halve fond en eentje voor de snelheid .
Ik moet verstrooid geweest zijn en heb maar een bakje aangelegd omdat ik vond dat dit nog niet nodig was vermits Fontenay maar rond de middag zou vallen . Ik vind het trouwens ambetant als al die bestatigingen op beide bakjes komen . ( Stom ! )
En dus was ik er mij niet van bewust dat de jongen van Arras en Clermont niet geregistreerd werden in het juiste bakje .
En rond 12 uur heb ik dan het bakje snelheid aan gelegd om zogezegd Fontenay in te klokken .
Nog een geluk dat ik het  echte bakje van Fontenay heb laten aan liggen !!
En nog steeds niets vermoedend heb ik mijn echtgenote met de bakjes naar het lokaal gezonden en prompt kreeg ik een half uur later een telefoon dat mijn tijden van arras en clermont niet konden uit gelezen worden en niet uitgeprint ook niet . Uiteraard !!
Ik zei .... maar dat kan niet want ik heb met mijn eigen ogen de bestatigingen gezien .
Uiteindelijk viel mijn euro en besefte ik de ernst van de situatie .
Ik heb nog iets geprobeerd , want als ze willen , kunnen ze al die bestatigingen er uit halen in de trainingsmodus en ze alsnog klasseren . Maar naar het schijnt mag dat niet volgens de reglementen . Er was geen lievemoederen aan !
Dan deed ik een poging om alsnog mijn inleg terug te krijgen , maar na contact met de provinciale voorzitter werd dat ook verworpen .
Eigenlijk vind ik dat onrechtvaardig want ik kan  perfect mijn aankomsten bewijzen want zie , ik heb ze toen mijn echtgenote terug thuis was gefotografeerd!
Die foto's heb ik ook genomen , omdat er nogal wat gasten  achter mijn gat bezig zijn en mij maar al te graag op mijn bek zouden willen zien gaan .
Vandaag is dat ten dele gelukt en de bewijzen hierbij zijn nodig omdat ze anders mijn beweringen in twijfel zouden durven trekken ( foei ! )
Spijtig ! Ik had nochtans alles mee om een werelduitslag te lukken , wat ook gebeurd zou zijn !!!
Zelfs tegen die broekschijters van Aartrijke ging ik er goed uit gekomen zijn niettegenstaande volledig in het nadeel .
Als er zijn die mijn snelheden willen uitrekenen , ik hou ze niet tegen , dan zullen ze zien dat ze er niet aan te pas komen . Uitzondering gemaakt voor mijn vrienden Deschacht-Denduyver die het  zaakje grondig opkuisen . Proficiat ! 
Ze spelen de 5 eerste internationaal ( grapje ) en in de nationale Aartrijkse dubbeling eveneens de 5 eerste . Moet er nog zand zijn ?
Mijn eerste duif van Arras zou ginds als 3° afgevlagd zijn , mijn eerste van Clermont als 8° en mijn eerste van Fontenay als 3° . Ik herhaal  : volledig in het nadeel !!! 
En het was even wachten op de uitslag van St Joris van  Arras en Clermont om de omvang van de ramp te kennen .( tussen haakjes worden de sportieve prestatie 's van mijn duiven opgenomen in mijn boekhouding alsof ze officieel zouden geweest  zijn )
Ik heb wat zitten rekenen en op Arras met 1285 jonge duiven zou ik ongeveer volgende uitslag gemaakt hebben .....
15-16-17-18-19-33-34-35-36-38-40-41-42-43 met 20 prijzen van de 49 aan de 70° prijs met alle eerste serie's .
Ter vergelijking en zonder bijbedoelingen Hermy -Witgeers hebben aan prijs 406 ( per 3-tal - 6 duiven thuis van de 14 . Ik heb er dan 39 van de 49 !!! Bewijzen kan je zien op de foto's . 
Wat het nog straffer maakt is dat er 40 jongen bij zaten die voor de eerste keer naar Arras gingen na 2 leervluchten uit 35 km en 1 uit 60 km met eigen wagen !!!
En op Clermont met 850 duiven zijn de prijzen van mijn 10 eerste duiven als volgt .
6-10-11-30-52-67-74-75-76-105 met aan de 11° prijs 1° en 2° getekende met alle eerste serie's en bon 7 . Mijn 233/19 " MARTA " die voordien Aartrijke onveilig gemaakt heeft zou trouwens haar 6° prijs per 10-tal gevlogen hebben .Hier alleen al schat ik een bedrag in van rond de 120 euro gemist prijsgeld .
Ik denk dat ik in het totaalplaatje zo'n 300 euro verlies lijdt .
Wat wel kon verzilverd worden was de uitslag van Fontenay met 441 jongen en een paar grote namen , massa-inkorvers aan de start met meer dan 100 ingekorfde duiven .
Met een inleg van 32 euro op 17 duifjes speel ik 105 euro wat de pijn toch wat verzacht !
3-10-12-13-25-27-50-52-76-89-100-108-130-157-167-186-217
En dan is er nog Pau met 5 duifjes ingekorfd .....1 mager prijsje met mijn eerst getekende , iets van rond de 50° prijs op 192 duiven .
Ik had er 3 mee die een ultieme kans kregen en die niet benut hebben .
EXIT !! ze mogen het spel NU verlaten ....Tot nooit meer !!

MIJN INKORVINGSLIJST VAN ARRAS  22/06/19

DE EERSTE 21 BESTATIGINGEN  VAN ARRAS  22 juni 2019 .  1-2-3 aan 9 u 48 !!!! 

hieronder de 21° bestatiging  van 43 uit  Arras

VANAF HIER BEGINNEN DE BESTATIGINGEN  VAN CLERMONT 

EERSTGETEKENDE CLERMONT                                                                         TWEEDE GETEKENDE CLERMONT