Ongeveer twee jaar geleden werd kunstenares Delphine  na een lange juridische strijd van 7 jaar ,  officieel erkend als buitenechtelijke dochter van koning Albert , en werd zo de nieuwste prinses van ons land .
Ik heb met ontzag en verbazing de 
driedelige documentaire 
" Delphine : mijn verhaal ",  bekeken die vanaf 12 januari te zien was op Eén . Prinses Delphine Van Saksen - Coburg vertelde nu voor de eerste keer op televisie over haar unieke leven . Van haar vakanties met de prins van wie ze niet wist dat hij haar vader was tot het langverwachte moment van erkenning.
Zij deed dat onbevangen en haar lichaamstaal vertelde mij dat ze dat heel eerlijk deed , zonder omwegen  .
Ik ben zelden onder de indruk van iets of iemand , maar deze keer was ik dat echt wel .
Wat een prachtige dame . Wat een persoonlijkheid .
Een grote vraag kwam  hierbij bij mij op . WAS DAT NU ECHT NODIG ?
Het was voldoende geweest dat Albert gewoon verklaard had :
Ja ! dat is mijn dochter !
Nu moeten diepe wonden geheeld worden en dat is erg .
Anderzijds twijfel ik er niet aan dat het goed komt omdat mensen van dit niveau meestal wel voor rede vatbaar zijn .
De manier waarop zij dit alles ondergaan heeft en aangepakt heeft is eigenlijk voor mij een voorbeeld .
Terwijl ik dat zo allemaal zat te bekijken moest ik onvermijdelijk denken aan mijn eigen verhaal .
Meermaals in mijn leven was ik het slachtoffer van een schertsvertoning in een poging om mij onderuit te halen .
 Ik heb het allemaal overleefd .
Ik ga er hier niet verder op ingaan . 
Het staat allemaal beschreven in mijn novelle  " OORZAAK EN GEVOLG "
Uiteraard is die novelle  onvolledig want eigenlijk zou ik een dik boek kunnen schrijven .
Veel zaken blijven toegedekt omdat familieleden van hoofdrolspelers nog in leven zijn .
Zo zijn er zaken die mijn moeder mij , jaren geleden , heeft toevertrouwd . En aan mij alleen !!
Zelfs mijn vader is het nooit te weet  gekomen . Was dat wel het geval geweest dan gingen er ongelukken gebeurd zijn .
Eventjes wil ik het nog hebben over het laatste " incident " waarbij een futiliteit opgeschroefd werd buiten alle proportie .
Na een banale ruzie werd een dossier tegen mij opgesteld waarin stukken voorkomen over gebeurtenissen van meer dan 30 jaar geleden . 
Gebeurtenissen waar ik niets mee te maken had en uiteraard helemaal vrijuit ging en waar ik dat van anderen helaas niet kan zeggen .
Dit alles in verwoede pogingen om mij in een slecht daglicht te kunnen stellen .
Tevergeefs !!! Want ik heb alles kunnen weerleggen .
Genoeg daarover want straks gaat men nog denken dat ik daar nog altijd mee bezig ben .
Het kwam alleen efkes terug aan de oppervlakte door het verhaal van prinses Delphine .
Ik bewonder vooral het feit dat zij de spons kon vegen over de vernederingen en onrechtvaardigheden die haar deel waren .   
Ik wil alleen maar duidelijk stellen , in tegenstelling tot haar ingesteldheid  , dat mijn verzoeningspogingen opgebruikt zijn .

Er zijn heel veel leukere dingen om energie in te stoppen !!
Er zijn ook blijken van waardering . Zalf op de wonden . 
Zo is er een Roemeen die nog niet vergeten is dat hij een crack-duifje gekweekt heeft uit een duivin rechtstreeks van mij .     

Welja ... in 2014 heb ik met enkele duiven deelgenomen aan een one-loft race in Hongarije . Dat kon toen nog gratis . Mijn duif werd toen aangekocht door VIOREL & MUHAI ROTARESCU uit Stalpeni , Arges , Roemenië .

Haar dochter haalt daar schitterende uitslagen op de snelheidsvluchten .

Weer maar eens het merkwaardige feit dat , niettegenstaande 75% marathon-bloed in de stamboom , toch geschitterd wordt op de snelheid . Zie foto hieronder . Viorel vond het leuk om het nog eens als dank op FB te plaatsen . Prachtig !!

En gisteren zag ik een oude vriend terug . Het was meer dan 40 jaar geleden .

Daniël Dewandel . Hij woonde destijds in Westkapelle, toen ik voorzitter was van de Noorderbond Dudzele en hij kwam zodoende de duiven inkorven in ons lokaal

Café Sportwereld . Hij had mijn bon gekocht , geschonken aan FC Gistel en zou die op zijn beurt schenken aan het PTI tuinbouwschool te Kortrijk . Daniel helpt de duiven verzorgen van het promotiehok , op vrijwillige basis , en geniet met volle teugen van het contact met de duiven en de leerlingen . Voorwaar een prachtig initiatief waar Daniel enthousiast over vertelt . Ik wist wel van het bestaan van dit promotiehok en ik had ook al Kris Verduyn leren kennen in verband met een verdwaald duifje . Maar verder stond ik daar niet bij stil . Het is niet eenvoudig als je uw aandacht moet verdelen over verscheidene zaken . Spelen , kweken , schrijven , vragen beantwoorden , melkers ontvangen en bezoeken enzovoort .... Er zijn daar bovenop ook nog andere zaken die om oplossingen vragen , nietwaar ... Maar goed . Daniel kwam dus naar Lissewege afgezakt om zijn bon te " innen "

Lady Gaga werd zij door mij op voorhand al gedoopt .

Ik was eigenlijk vereerd dat zijn keuze op mij gevallen was en ik had nog een verrassing in petto met een tweede gift .

Een dochter van " ZOUTELANDE " , gekweekt in november 2021 , die verder door het leven zal gaan als " Tineke "

Het spreekwoord indachtig ..." Wie goed doet goed ontmoet " ( Wie goed doet aan de mensen mag goed terug verwachten ) Nu noemt men dat KARMA ...mij om het even , maar het werkt wel . Ik ben in mijn duivenmelkers - leven vaak met gulle hand geholpen door bevriende kampioenen en dat vervult je met dankbaarheid . Dan heb je ook de neiging om op je beurt collega's vooruit te helpen . Het is wellicht besmettelijk . Aanstekelijk ....

Daniel en Lieve . Het was heel leuk om jullie te ontvangen . Hartverwarmend . Vijf kinderen en het zevende kleinkind is op komst vertelde Lieve met enige fierheid . Mooi is dat ! En Daniël vertelde honderd uit over het project van de tuinbouwschool . Over de vriendschap en de toewijding . Drie leerlingen spelen al zelfstandig met de duiven en daarvoor doen we het !! De emotie 's ....als een duif in het pikdonker landt van Narbonne en een mooie prijs wint ... Duivensport op zijn best . En als je er iets over schrijft moogt ge zeker Ronny niet vergeten , zegt hij . Maar ik laat hem zelf aan het woord . Eenvoud , oprechtheid en dankbaarheid zijn heel mooie begrippen . Het doet deugd om te ervaren dat ze nog altijd bestaan !
Ik wens het PTI team veel succes .met Lady Gaga en Tineke .

Dag Martine en Roger,

Bedankt voor de heel gezellige namiddag gisteren en de supermooie duivinnetjes.  De collega’s van het project hebben ze intussen gezien, en zijn ook in de wolken.  Begin april zullen we zien of Lady Gaga klaar is om te koppelen.  Indien ze nog niet rijp is, laten we haar met rust tot volgend voorjaar.  Voor Tineke is koppelen uitgesloten.

Het lookrecept gaan we zeker proberen.  Wij brengen ieder jaar stressen verse look mee uit Frankrijk.  Einde juli gaan we opnieuw voor een week met al onze kinderen; ik zal een stres verse look voor je meebrengen.  Dat is super kwaliteit van een boer die enkel look teelt. 

Indien je iets schrijft over ons project en je vermeldt namen, dan graag ook Ronny Holvoet vermelden.  Hij was al verzorger van het eerste uur en is ons manusje van alles.  Voor ieder praktisch probleem kent hij een oplossing.  Ronny leeft voor de duiven. 

We houden je zeker op de hoogte over hoe het verloopt met onze 2 mamzellen en zullen je graag contacteren als we raad nodig hebben.
Sportieve groeten,
Daniel en Lieve

 MOOI ! 
Tot de volgende 
Roger Casier