Onze West-Vlaamse heldin Delfine Persoon werd bestolen in Madison Square Garden .
Wereldkampioene Taylor kreeg een pak slaag dat het niet mooi meer was en begon op het eind naar haar moeder te roepen .
Niettegenstaande dat werd ze uit geroepen tot winnaar op punten  !!
Onterecht !! Dat  is zo goed als  iedereen het er over eens . De maffia is nooit ver weg !
Wij van West-Vlaanderen gelegen aan de Noordzee zijn woest om zoveel onrecht .
Ik zeer zeker ook !! Omdat ik mij aan haar verwant voel , behorend tot die paarden die niet altijd de haver krijgen die ze verdienen !

De politieagente, die donderdag het werk hervat, haalt haar schouders op. “Er zijn zo veel zaken niet eerlijk in het leven. Veel jurysporten zijn niet eerlijk. Ik had het zelf moeten afmaken. Ik had Taylor er moeten uit slaan, dan had ik nu die miserie niet. Ik had de kans, maar ik heb ze niet gepakt. En het erge is: ik had nog overschot. Ik kon nog rondes doorgaan. Ik weet dat ik er geen schoonheidsprijs voor verdien, maar dit is profboksen, geen amateurboksen: het gaat erom wie de baas was.”
Delfine Persoon was de baas. Alleen wilde de jury dat niet honoreren.

Ik kon het niet laten om zo mijn dagboek te beginnen want het zit mij hoog . Heel hoog .Je werkt jaren daar naar toe , met bloed , zweet en tranen en dan pakken ze je op zo’n laffe manier .
Na deze intro in mineur kunnen we overgaan tot de orde van de dag . De duiven . Ze deden het goed . Heel goed zelfs en toch ben ik niet helemaal tevreden omdat ik een paar beloftevolle jonge duiven kwijt ben .
Eigenaardig toch . 2 jongen met reeds 3 prijzen per tiental waaronder zelfs een eerste .
Een andere , de 281 , kwam de dag nadien thuis zonder zijn chip-ring aan . Ik zag dat hij heel diep gegaan was .
Hij won reeds 2 vroege prijzen ....
De duivinnen bestemd voor de zware fond en de late jongen deden Chateaudun en kwamen goed .Maar ik heb wel wat problemen met het nest-spel dat ik dit jaar geïntroduceerd heb . Het is niet echt mijn ding maar naar verluidt zouden de resultaten beter zijn wegens meer gemotiveerd . Enfin , ik ga dat eens proberen , bekijken en misschien schakel ik volgend jaar wel over op gewoon weduwschap met alleen duivers . Het nadeel hiervan is dat je de duivinnen niet kan testen op hun kwaliteiten .
Anderzijds heb ik veel wrevel over kapotte nesten tijdens de leervluchten . En er is ook nog een ander fenomeen dat ik ga moeten oplossen .
Op een afdeling heb ik nestbakjes met roosters met mazen van pakweg  2,5 cm . Er staat een schotel en toch maken ze hun nest ernaast op de rooster . Dat werkt niet en 9 op 10 gaan de eieren kapot .
Na het seizoen gaan die roosters er uit .

De voorbereiding op de zware fond was er dit jaar een met horten en stoten . Veel miserie , een paar slechte vluchten en tegenvallers . Maar het einde van de tunnel is in zicht . En ik kan eindelijk de laatste hand beginnen te leggen aan de conditie in het vooruitzicht van Pau .
Ook de late jongen kregen het hard te verduren . Dit weekend was voor hen een belangrijke stap in de opleiding .
Ze gingen met 19 voor de eerste keer boven Parijs , richting Chateaudun , 385 km .
Vanaf dit seizoen kan ik ze zien thuiskomen en zelfs mee geven voor prijs .
Vroeger kon dat niet omdat ik op dat tijdstip mijn jonge duiven moest gaan inkorven .
Tegen 425 jaarlingen , die al ingevlogen zijn en goed geleerd in hun jeugd , deden ze het als volgt .
32-124-140-160-176-196-198-201 en de eerste aankomst , “ de Française  “  , dochter van een volle zus van PAU 27 , vliegt zelfs ook vroeg tegen de oude , met 54/646 regionaal en  563° provinciaal tegen 5704 oude .
Bij de jaarlingen werd het 263° op 3305 duiven . Toch niet slecht voor een begin ?
En de jonge duiven ? In een woord ...schitterend ! Nochtans vond ik bij de inkorving dat ze niet zo goed voor de dag kwamen .
Mijn eerste getekende op Clermont , Napoleon , voelde ook niet echt goed aan en ik twijfelde even om hem naar de 3° plaats te verwijzen .
Mijn gevoel bleek juist te zijn want hij arriveerde in het midden van het peloton . Nog goed dat de 2° en 3° inzet heel vroeg waren en zodoende maakte hij het plaatje volledig met al de vette serie ’s .
Ik geef toe dat ik een voorsprong heb op veel concurrenten omdat ik ze vroeg de baan op stuurde  . En dat beetje meer ondervinding kan doorslaggevend zijn . Maar ....er deden er ook mee met veel ondervinding en er waren er ook die zomaar ineens naar Clermont gingen . Zonder Arras gezien te hebben . En die mij het vuur aan de schenen legden .
Hengelaars  , politiekers en duivenmelkers ...ze liegen om ter meest .
De uitslagen :
Arras st Joris 794 jonge duiven 7-32-56-108-109-110-111 en 7 op 7
Arras Aartrijke 209 jonge duiven  6-9-51-52 en 4 op 6
Clermont Aartrijke 201 jonge duiven  8-9-10-13-15-21-26-28-29-30-32-33-33-36-38-43-46-47-50-51-54-65-67-75-79-81-83-89-96-100  en 30 op 41    
Ik heb het schrijven van deze aflevering van mijn dagboek onderbroken om te kijken op Canvas naar het levensverhaal van een jongetje uit Ploegsteert dat coureur wilde worden .
“  VDB , Ik ben God niet ! “
Frank Vandenbroucke .  1974-2009 . Een van de allergrootsten . Een heel aimabel man . Een slechte maat getroffen , alles doen wat een topsporter niet mag doen . Hele nachten boemelen , alcohol , drugs en toch nog winnen .
Verscheidene keren van onder de grond er toch weer bovenop gekomen . Finaal ten onrechte gepakt en  gekraakt  door justitie en er niet meer van hersteld !
Het verhaal van een topatleet , mentaal niet opgewassen tegen deze wereld .
Een pakkend verhaal dat ik destijds van nabij heb gevolgd en die documentaire is een kunstwerk
en ik beken het ...Ik heb geweend op het einde . In Memoriam VDB ....
Zo maken ze niet meer . Echt niet !
En ik vergelijk deze beelden met de recente gebeurtenissen rond Delfine die WEL is opgewassen tegen ...... .
En mijn bewondering groeit nog !! Een straffe madam . Zoveel is zeker !

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb